Moko, sladkor in maslo pregnetemo dokler ne dobimo žagovini pododobno zmes v katero vmešamo na fino sesekljano meto, jo postavimo na pekač in pečemo na 170° približno 5-10 min do zlatorumene barve.
Jagode očistimo in zmiksamo v pire, ki ga zavremo in sladkamo po okusu. Ko je sadni pire zavrel ga vlijemo v modele, ki jih ponavadi doma uporabljamo za kocke ledu in vse skupaj pustimo dobro zamrzniti.
Smetano in mleko zmešamo skupaj, razpolovimo strok vanilje ter vse skupaj segrejemo na nizkem ognju, da se vanilja infuzira v zmes smetane in mleka (zmes ne sme zavreti). Istočasno želatino namočimo v mrzlo vodo za približno 5min ter jo vmešamo v zmes smetane in mleka. Pred sestavljanjem sladice iz zmesi poberemo strok vanilije.
V kozarce najprej nalijemo le 1cm panna cotte in jo postavimo v zmrovalnik za 10 min, da se strdi. Ko je del panna cotte strjen na njega postavimo ledeno kocko jagodnega pireja ter vse skupaj prelijemo z preostalo panna coto, da prekrije jagodni pire. Pustimo v hladilniku približno 4 ure, da se panna cotta strdi. Preden postrežmo na vrh posujemo crumble, dekoriramo z svežimi jagodami in vejico mete.
Dober tek!
Želite, da se Jaka pojavi v vaši oddaji?, kuha na vašem dogodku?, opravi tečaj kuhanja za vaše stranke?, želite z njim opraviti intervju?, itd.
Poslovne ponudbe, poizvedbe in vabila naslovite na: mankoc.j@gmail.com.
Jaka Mankoč, avtorske pravice pridržane
Izdelava spletnih strani:Izdelava spletnih strani - Spletna postaja
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.