Ribo operemo in sfiliramo, kosti damo v lonec z lupinami raroga in "king crab-a". V krop damo pol limone in hobotnico kuhamo do mehke teksture - pibližno 1 ura za kilogram hobotnice.
Pokrovače lepo očistimo da ostane samo belo meso.
Istočasno popražimo lupine raka ter kosti ribe, zalijemo z vodo, dodamo limono, limonino travo ter kuhamo približno 45 min.
Litoželezno ploščo dobro segrejemo ter ugasnemo plin in jo dobro namažemo z kokosovim maslom.
Rakovo meso postavimo na ploščo ter obračamo, da se lepo popeče - približno 7 min do notranje temperature 55° celzija.
Enako naredimo s hobotnico in ribjim filejem. Hobotnico zapečemo do hrustljavosti ribo pa tako, da je okoli zlato rumena na sredini pa rožnata.
Pokrovače zapečemo na isti plošči le 2 min na vsaki strani, saj jih bomo polili z vrelo juho.
Juho po 45 minutah poskusimo, popravimo okuse z limeto, soljo in čilijem. Odcedimo skozi krpo in jo prelijemo v vrček za serviranje.
Na globok krožnik postavimo vse komponente in malo narezanega čilija, tako, da lepo izgleda, okrasimo z zelenimi algami ter prelijemo z ribjo juho.
Dober tek!
Želite, da se Jaka pojavi v vaši oddaji?, kuha na vašem dogodku?, opravi tečaj kuhanja za vaše stranke?, želite z njim opraviti intervju?, itd.
Poslovne ponudbe, poizvedbe in vabila naslovite na: mankoc.j@gmail.com.
Jaka Mankoč, avtorske pravice pridržane
Izdelava spletnih strani:Izdelava spletnih strani - Spletna postaja
Spletna stran uporablja piškotke za boljše delovanje
Z brskanjem po naši spletni strani se strinjate, da lahko uporabljamo piškotke, ki so namenjeni vaši boljši uporabniški izkušnji na naši spletni strani. Za lastne potrebe analitike uporabljamo Google Analytics, ki v ta namen namesti piškotke (izbriši GA piškotke). Več o piškotkih.